Thanksgiving en familie op bezoek! - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Maarten Barthel - WaarBenJij.nu Thanksgiving en familie op bezoek! - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Maarten Barthel - WaarBenJij.nu

Thanksgiving en familie op bezoek!

Door: Maarten

Blijf op de hoogte en volg Maarten

16 December 2007 | Verenigde Staten, Los Angeles

Heey familie en vrienden. Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op deze site heb gezet. Na voortdurende klachten van velen, hierbij maar weer eens een bericht.
Laatste weken waren erg leuk!! Mijn vader en me zus waren hier. Peter bleef ongeveer een week en Judith tien dagen. Super gezellig en het was heel erg leuk en belangrijk voor mij om even wat familie te zien.
Omdat we zoveel gedaan heb ben in die tien dagen leek het mij leuk een dagverslagje online te zetten. Bij deze dus.

Dinsdag
Dinsdag was de dag dat ze allebei aankwamen. Judith wel wat eerder dan Peter omdat ze niet samen vlogen. Judith moest ik daarom ophalen van het vliegveld aan het einde van de middag, Peter zou een auto huren en zelf hierheen rijden
Smorgens nog even op stage geweest, de laatste dingetjes afronden voor twee weekjes vakantie.
Was uiteraard heel leuk om Judith uit het vliegtuig te zien komen. In de auto weer vanouds gezellig gepraat. Paar uur later kwam Peter aan en s’avonds zaten we met de hele Bell familie aan tafel. Ook Jonathan, hun zoon, kwam thuis uit San Fransisco die dag. Dus het was me nogal wat. Om te vieren dat we met zoveel mensen in de VS waren had Bruce heerlijke steak gebarbequed!! Ghehe.

Woensdag
Woensdagochtend waren Judith en Peter natuurlijk dondersvroeg op. Of dat vanwege de jetlag of slechte gewoontes kwam vraag ik me nog steeds af. Ik ben, in tegenstelling tot die twee… GEEN vroege vogel. Toch maar er uit. Peter moest op CalTech vergaderen en zette Judith en mij af in Old Town Pasadena. Na een bezoekje aan de Starbusk voor een fatsoenlijke kop koffie was het dan toch tijd voor het echte werk. SHOPPEN met Judith. Ideaal zo’n zus die langskomt. Ik weet dus nooit wat ik moet hebben voormezelf, dus had ik nu me adviseuse mee!!
We hebben lekker de hele ochtend daar rondgelopen en allerlei kleren gekocht. Smiddags zijn we lekker thuis gebleven, ik moest nog vanalles doen en Judith was gevraagd door Pat om te helpen met koken. Hele middag aan de slag geweest dus. Want… Donderdag was het Thanksgiving.

Donderdag
Inmiddels is het donderdag en aangezien de partij uit Nederland weer uitermate vroeg wakker was besloten we smorgens naar de Los Angeles Arboretum te gaan. Een grote tuin. We hebben daar ruim een uur rondgelopen en op de terug weg natuurlijk even een echte Donut gehaald. Me pa kan niet zonder!!
Smiddags was het eerst nog even koken, tafeldekken… Er werden namelijk 17 mensen verwacht. Inclusief een drieling van 2. Heel schattig, maar wel druk hoor. Ik hoef voorlopig nog geen kids!! Haha
Thanksgiving diner was echt super gezellig. Deel van mijn familie, deel van hun familie en veels te veel eten. En voor de mensen die zich afvragen of die kalkoen echt ZOOOH groot is… het antwoord is: JAH. Alleen was deze niet groot genoeg dus hadden we er twee. Jammie… ook waren er lekker veel taarten en bijgerechten. Sjonge jonge jonge… wat ben ik toch dol op eten..
Heather was die dag ook nog jarig.. gekkehuis. Dus s’avonds kwamen er nog vrienden van haar en Jonathan langs. Hot tub aangesliggerd en daar nog uurtje ingezeten.
Geslaagde dag dus!!

Vrijdag

Vrijdag was de dag dat Peter echt 55 werd. Ik kon dan wel niet op zijn feestje zijn op 10 december, ik was er wel op de dag zelf bij!!
Smorgens naar een heel klein restaurantje geweest. Hier hadden we met Dawn afgesproken voor ontbijt. Toen wij hier woonde ruim 20 jaar geleden, woonde zij in de achtertuin. Heerlijk Amerikaans ontbijt met spek en ei!! Jammie!!
Aangezien op de dag na Thanksgiving heel veel dingen in de aanbieding gaan moesten me vader en zus nog allerlei dingen kopen. Smorgens dus inkopen gedaan. Daarna met de trein naar Downtown Los Angeles geweest. Hier is nog steeds het ouwe Los Angeles, zoals het paar 100 jaar geleden allemaal begon. Het is een klein mexicaans wijkje waar nog echt de ouwe huisjes staan. Voor dat je er bent moet je eerst door Union Station. Een prachtig oud station met enorme hal. Daarna kom je dus in Downtown Los Angeles. Dit deel van Downtown is wel leuk, de rest zijn alleen maar grote kantoren. Er zijn allerlei kleine mexicaanse souvenir shops enzo… wel lachen om ff te kijken.
Daarna de trein twee stations verder genomen en dan zit je in China Town. Hier zouden we de Bell’s weer zien voor een etentje voor Peters verjaardag. Een mens eet wat af!!

Zaterdag/zondag

Het weekend hebben we met z’n drieen doorgebracht in Joshua Tree. Een National Park op twee uren rijden van Los Angeles. In dit park komen twee verschillende woestijn samen.. De Colorado Dessert en de Mojave Dessert. Als eerste kwamen wij in de Mojave Dessert. Deze kenmerkt ligt hoger, is kouder en natter dan de Colorado Dessert. Ook komen hier de boompjes voor waar het park naar vernoemd is. De zogenaamde Joshua Tree. Deze reuze cactus dankt zijn naam aan de eerste Christelijke settlers in dit gebied die in de boompjes de profeet jozua zagen. Vandaar… juist.. Joshua Tree. In dit deel van het park hebben we de eerste dag doorgebracht. Paar korte wandelingen door de woestijn gemaakt en gelijk gemerkt waarom een woestijn een gebied van extremen is. De zon stond hoog aan de hemel en het woei/waaide keihard. Aan de ene kant dus te warm en dan weer ijskoud. Vooral in de schaduw was het niet te harden. Omdat de luchtvochtigheid heel laag is droog je dus ook in de kou nog uit. Drinken (WATER) dus!!
Na twee leuke wandelingen werd het alweer bijna donker en besloten we naar een uitzicht punt te gaan. Hier woei/waaide het twee keer zo hard als beneden. Je kon echt bijna niet op je benen blijven staan en het was loeikoud. Maar… na een paar minuten bleek het wel de moeite waard te zijn. Een prachtige zonsondergang achter de bergen.
We hadden een hoteltje vlak buiten het park dus moesten we nog een stuk in het donker door de woestijn rijden. Heel mooi moment was toen de maan op kwam!
Volgende dag zijn we vroeg opgestaan om naar Keys Ranch te gaan. Deze boerderij midden in de woestijn was jaren de woonplaats van Bill Keys en zijn familie. Diept tot in de jaren 60 woonde hij hier met zijn vrouw en kinderen. Hij had zijn zaakjes goed voorelkaar, anders kun je niet zolang in de woestijn wonen. Hij bezat verschillende goudmijnen die hij verpachte. Ook had hij een aantal dammen gebouwd waardoor hij een van de weinigen met water in de woestijn was. Veel mensen trokken langs zijn ranch en maakte, tegen betaling gebruik van de mogelijkheden.
Meer over Bill Keys en het nationale park kun je vinden op http://www.nps.gov/jotr/

Je mag deze ranch alleen op met een tour. Dus kregen we overall uitleg over. Omdat hij zover weg was van alles bewaarde hij alles! Dit kun je niet op je zolder kwijt zoveel reut. Zie de foto’s voor meer details!!
Na deze erg goeie rondleiding zijn we dieper het park in gereden. Hier gaat de woestijn over in een hele andere woestijn. Ineens zijn de Joshua Trees weg en nemen kleinere cacti hun plaats over. Ff de auto uit, beentjes stekken, foto maken en rustig verder rijden. Weer een paar kilometer zijn namelijk ook deze cacti ineens weg en bevinden we ons echt in de Colorado Dessert. Veel droger en lager met minder vegetatie. Ik wist niet dat woestijnen verschillend konden zijn, wacht maar tot je dit gezien hebt!
Na een uur rijden kwamen we bij een oase zonder water… maar wel met prachtige bomen en weer hele andere vegetatie. Ook hier hebben we nog een korte wandeling gemaakt. Erg leuk en heel mooi!!

Maandag
Maandag morgen moest Peter weer werken. Judith en ik hebben daarom deze ochtend lekker rustig aan gedaan. Wel ff starbusk bezocht en in de boekenwinkel gekeken voor wat kerst cadeau’s. tussen de middag hebben we met z’n allen gelunched op Caltech. Het oude werk van mijn vader. Marshall Cohen en zijn vrouw hadden mij enkele maanden geleden al uitgenodigt, en nu waren we er dus met z’n allen. Na deze heerlijke lunch heb ik Judith afgezet bij het North en Simon museum en ben ik zelf even naar stage gegaan. Er waren een paar computer problemen. Gelukkig opgelost voor het volgende etentje. Pat had geen tijd om mexicaans te koken, dus werden we mee genomen naar een mexicaans restaurant. Jammie! Das dus mijn lievelings eten.

Dinsdag
Dinsdag was het alweer tijd voor me vader om afscheid te nemen! Helaas, maar ja. Het was wel super leuk om hem even gezien te hebben!
Judith bleef nog en dus zijn wij rustig aan deze dag begonnen. Judith wilde graag naar de Huntington Gardens en Library en ik moet de auto naar de garage naast me stage adres brengen omdat ik de avond ervoor een stuur foutje had gemaakt.
Gelukkig wassie weer op tijd klaar om Judith op te halen. Die had hele leuke en leerzame dag gehad en ik had weer wat op me stage voor elkaar gekregen.

Woensdag
Dit was mijn persoonlijke hoogtepunten en een van de redenen Judith moest langskomen. Het bezoek aan Disneyland. Jaja. Het is altijd leuk om daar heen te gaan. Was mijn vierde bezoek en voor Judith alweer haar negende keer. Het blijft leuk!! Omdat we op een woensdag waren gegaan was er bijna niemand in het park. Alleen een hoop moeders met kids onder 4 jaar. Het was daarom alleen druk bij het Peter Pan ritje!! Verder konden we alle atracties zo inlopen. Lachen joh!
Omdat het bijna kerst is, was het hele park omgetoverd in een magische kerst en Halloween stijl. Het hoogtepunt hiervan was toch wel het spookhuis wat dus echt van binnen en van buiten TOTAAL anders is als de rest van het jaar. Je krijgt wel echt waar voor je geld. Ook de parade aan het einde van de dag is echt de moeite waard. Met als afsluiter natuurlijk de kerstman. Maar ook uw favoriete Disneyfiguren ontbreken niet.
Foto’s komen nog… Judith had haar camera mee, ik niet. Beetje dom.

Donderdag
Donderdagochtend rustig aan gedaan. Beetje bijkomen van Disneyland…kopje koffie van de Starbucks enzo…
Daarna zijn we bij de Marsha en John Hofman gaan lunchen. Vrienden van me ouders uit de tijd dat we hier woonde. Hele lieve mensen die heerlijke tortilla’s voor ons hadden gekookt.
Na de lunch heb ik Judith afgezet bij het Gene Autry museum . Ik was daar zelf paar week eerder al geweest. En aangezien mijn stage adres om de hoek was ben ik daar tussendoor even heen gegaan. Meer met collega’s ouwehoeren dan werken. Wel prima dus. Na een paar uur Judith weer opgehaald en tot onze grote verbazing was de kilometer lange laan naar het museum aan weerszijde volledig versierd met kerstlichtjes. Judith moest wat shoppen, dus heb ik haar bij een grote mall afgezet en weer ff naar stage gegaan om nog ff wat met Bruce te bespreken.

Vrijdag
Vrijdagochtend zijn Judith en ik met Pat’s schoolklasje mee geweest maar de Disney Concert hal. Deze pas gebouwde prachtige concert zaal staat in het centrum van Los Angeles. Huppakee… Judith en ik mee de schoolbus in en jahoor…. Voor het eerst in maanden komt het echt met bakken uit de hemel en al het verkeer staat vast, tientallen ongelukken en chaos alom. Gelukkig kwamen we veilig met de schoolbus aan bij de concerthal. Het was een speciaal concert voor de kinderen met uitleg tussendoor, maar ook nog steeds erg leuk voor ons. Daarna met de bus weer terug en was het tijd om vragen over Nederland van de negenjarige… verbazing alom over het wonen onder zee niveau enz..
Na alle vragen overleefd te hebben zijn we de allerlaatste inkopen gaan doen voordat Judith weer terug moest. Na het shoppen nog het Pasadena City museum bekeken. Klein maar fijn…en s’avond zijn Pat ik en Judith uit eten gegaan en de dames daarna naar de film Enchanted… die ik natuurlijk niet hoef te zien.

Zaterdag
Zaterdag was Judith laatste dag dus was het tijd om in te pakken. Ook hebben we het Gamble house bezocht. Dit is 100 jaar oud huis vlakbij mijn logeeradres. Het is een prachtig ontworpen huis beinvloed met Aziatische bouwstijlen. Zelfs de meubels en tapijten… lampen ALLES was speciaal ontworpen en gemaakt voor dit huis. Iedere kamer is gebouwd met een ander soort hout. Kun je je voorstellen hoeveel werk daar in zit. We kregen ook hele leuke rondleiding van een ouwe man die er verstand van had. Dat maakt het wel zo boeiend.
Daarna was het helaas toch echt tijd om afscheid te nemen!! Wel ff lastig, maar ja… wel met de gedachte dat het super gezellige dagen waren!! En dat ik iedereen over 2 maandjes alweer terug.
Na dit uitzwaaien ben ik s’avonds uit eten geweest met Mirjam. Nederlands meisje die ik al vaker had gezien. Ook dit was een afscheid dinertje…zij zit sinds die woensdag in Thailand voor hulp verlening.

Zondag was heerlijk dagje voor me. Heb namelijk helemaal NIKS gedaan. Lekker bijkomen van super gezellige dagen.

Bedankt voor het lezen! Tot over 2 maand
Groetjes Maarten.

• 16 December 2007 - 19:25

Theo:

He Maarten

Zo te lezen was het gezellig met je vader en zus. veel leuke dingen gedaan. en twee weken vakantie. Maak er nog een leuke tijd van.

Groeten Theo

• 16 December 2007 - 19:36

Erik:

Wouw wat een verhaal :O ben ook gelijk weer wat cultuur kennis rijker! thnx piede haha:P :) maar wel echt heel leuk dat je zo vanalles te zien krijgt daaro! en ehh wel genoeg foto's maken hoor, en dat ding dit x niet verliezen dus :D hehe. wil alles wel zien als je weer thuis bent!

Groet'n Erik

Oh en ehh doe je rustig aan met dat eten? anders moet je daluk een extra ticket kopen om thuis te komen :D LOL :P

• 16 December 2007 - 20:47

Soorien En David:

Hey, wat een onzettend leuk verhaal!
    Maar ontzettend lang... WOW! ben nu eindelijk klaar met lezen! Ook erg leuk de foto's.

Nog een paar maandjes en dan ben je er alweer! Geniet er nog ff lekker van! Wij verwachten nog wel even een leuke eind blog met foto's van je tijd!

Have fun en tot snel! Liefs!

• 16 December 2007 - 22:35

Nikky:

heeeey maarten,

leuk dat je je familie weer even hebt gezien. van my mag je snel terug komen naar ons kikkerlandje. ik mis je.
    xxx Nikky

• 17 December 2007 - 11:57

Inge :):

Hi lieve broer,
    ik heb de foto's van Juut ook al gezien! Looks good;-)
    Tot over 2 maandjes, lieverd!
    Kusje, je zusje(L)

• 18 December 2007 - 18:08

Mandy:

Je zal toch denken dat er nooit een einde aankomt!
    Leuke foto's!
    En tot horend! (k) Mandy

• 24 December 2007 - 16:47

Mirjam:

Heeeeey Maarten,
    Thanks voor je berichtje! Hier in Thailand is het supermooi! Heeeeel raar om kerst te vieren in 25 graden aan het zwembad! Hoe gaat ie daar in LA? Ben je al in San Fransisco geweest? Wat een leuke foto's zeg!
    Wij komen trouwens 3 februari terug, ik ben dan in ieder geval tot en met de 10e in LA, mss kunnen we in de laatste week nog ff een keer bijkletsen?
    Hele fijne kerstdagen toegewenst (nog 7 weken...HAHAHA)
    Groetjes, Mirjam

• 25 December 2007 - 14:46

Nicht Esther:

Maarten, je bent the BOMB:D
    Looks good! We gaan zo kerst vieren en ik mis je (de rest trouwens ook!)!
    Tot snel, bedankt voor de mooie cadeautjes (die nu nog onder de boom liggen ;-) )
    Liefs, Es

• 25 December 2007 - 14:47

Zusje Inge Aka Inge:

Loser:D
    We missen je! Gaan zo cadeautjes uitpakken! Tot snel(L)
    x